10 основних технік позування для художніх портретів

У портреті позування є ключовим елементом, який відрізняє чудове від хорошого. Сучасне спорядження, креативність, освітлення та прекрасні моделі не врятують ваші портрети, якщо ви не вмієте позувати. У своєму курсі Master Your Craft концептуальний фотограф Брук Шаден розкриває свої 10 найкращих технік позування, які допоможуть вам отримати бажаний вигляд на будь-якій портретній чи художній фотосесії.

1. Створення розділення

Рухайте руками та ногами об’єкта, щоб створити негативний простір, лінії та трикутники навколо тіла. Лінії та пробіли допомагають оку рухатися по кадру. Крім того, що модель буде виглядати стрункішою, модель буде виглядати так, ніби він або вона щось робить, а не просто стоїть на місці.

2. Зведення рук

Відведіть руки назад настільки, щоб приховати плече. Це дозволяє ліктям трохи обтягувати талію. У такій позиції об’єкт виглядає химерно, наче в казці.

3. З силою відводимо підборіддя від шиї

Нахиліть голову назад і витягніть шию. Ця поза створює більш пряму лінію під шиєю та допомагає вашому суб’єкту виглядати пильним і цілеспрямованим.

4. Вигинання спини

Перебільшення дугоподібної спини визначає талію, створює негативний простір і додає напругу та неявний рух.

5. Опускання плечей

Попросіть модель зробити глибокий вдих і розслабити плечі. При опущених плечах шия подовжена. Поза виглядає елегантно та сприяє кращій поставі.

6. Відкидання голови назад

Визначте лінію щелепи та подовжте шию, нахиливши голову об’єкта зйомки назад, щоб він або вона дивилися вгору. Глядачеві залишається цікаво, на що дивиться об’єкт, а модель виглядає залученою в сцену.

7. Скручування корпусу

Щоб уникнути створення непривабливої ​​прямокутної пози тіла, схожої на блок, злегка поверніть тіло об’єкта, щоб відокремити кінцівки від тулуба. Додаткова форма, отримана від цієї пози, створює відчуття руху та зменшує відчуття статичної маси.

8. Відведення рук назад

Додайте своїм зображенням напруги, пильності та неявного руху, попросивши моделей завести руки назад. Це призводить до більш динамічної, оповідальної пози.

9. Створення руху та досягнення

Зробіть рух правдоподібним, дозволивши моделі фактично виконувати рух. Під час реального руху все тіло починає діяти. Тіло має відчувати рух, щоб показати його реалістично.

10. Створення форми

Повертаючи тіло, суб’єкт на мить відчує себе більш активним, а також додасть зображенню більшої напруги та форми. Цей тип скручування є більш свідомим, ніж той, що згаданий у техніці №7. Заздалегідь сплануйте форму, яку ви хочете отримати на своїй фотографії. Коли ви створюєте навмисну ​​форму, об’єкт виглядає більш залученим. Керуючи піддослідними, зазвичай найкраще починати з простої ідеї. Почніть з моделі, яка лежить рівно або стоїть прямо. Давайте інструкції крок за кроком, попросіть суб’єкта відобразити вас у віддзеркаленні та дозвольте йому чи їй ознайомитися з кожною частиною процесу, перш ніж прийняти останню позу. Кожна з цих технік публікації призначена для створення бажаної напруги в потрібних місцях для створення художніх зображень, які розповідають вашу заплановану історію. Пам’ятайте, що це пропозиції; вони не обов’язково є обов’язковими для кожної фотосесії. Експериментуйте, щоб знайти те, що найкраще підходить для ваших моделей і вашого художнього стилю.