Мехран Джоджан: Концептуальний Портрет Із Саморозкриттям (nsfw)

Усі зображення Мехрана Джо

Мехрану Джоджану 21 рік, він народився в Афганістані, але виріс у Німеччині. Він вивчає комунікаційний дизайн у FH-Потсдам і живе в Берліні. Мехран закохався у фотографію, коли був молодшим, і знаходить натхнення у всьому. Creme de la crem його творчості — це його портрети, які Мехран каже, що він робить через своє захоплення людьми. Але крім цього, він виявляє, що він любить знімати ввечері, і що більша частина його роботи полягає в експериментах і експресії, тому він вивільняє частину себе в кожне зображення.

Розкажіть Нам Про Те, Як Ви Зайнялися Фотографією.

Мехран: Коли мені було 13 років, я отримав від батьків свою першу камеру. Це була проста цифрова камера, і я брав її з собою, куди б не йшов. Спочатку я фотографувала все і всіх, хто мене оточував. Я ніколи не думав, що це лише початок чогось, що змінить моє життя.

Що Спонукало Вас Зайнятися Портретом?

Мехран: Мене захоплюють люди, і мені завжди цікаво, що відбувається в їхніх головах, які їхні мрії та які у них історії. Я люблю гуляти вулицями, спостерігати за різними людьми та уявляти їхні історії. Для мене фотографувати портрети — це більше, ніж показувати чиєсь обличчя. Скоріше, я показую їхні душі та намагаюся створити особистий зв’язок із глядачем.

Отже, Як Ви Вивчали Концептуальний Портрет І З’ясовували Способи Поєднання Технічної Та Художньої Сторін Формату? Це Великий Виклик Для Більшості Фотографів, Але Концептуальні Фотографи, Схоже, Опускаються До Т.

Був час, коли я був незадоволений своєю роботою. Звичайні портрети часом здавалися мені нудними. Це не відповідало моїм власним очікуванням. Тож я вирішив зробити перерву після школи й просто робити те, що хотів, і працювати над фотографією. Я витратив один рік, щоб знайти себе як фотографа, і протягом цього року я багато експериментував. Я хотів створити щось інше, більш особливе, щось, щоб уникнути реальності. Я навчився використовувати оточення більш цілеспрямовано, а також боровся зі своєю камерою. І ось одного дня я нарешті зміг реалізувати свої ідеї.

Звідки Ви Зазвичай Черпаєте Натхнення? Багато Ваших Робіт Схожі На Кадри З Фантастичних Фільмів, Тоді Як Деякі З Ваших Більш Стандартних Портретів Дуже Нагадують Стиль Життя.

Мехран: Насправді немає нічого, що б мене не надихало. Я люблю читати книги, і я захоплювався фантастичними фільмами ще з дитинства. Я мріяв, що одного разу саме мене чекають пригоди, знахідки незвіданих місць і магії у світі, де все здається непоясненим фізикою. Це помітно на багатьох моїх фотографіях. Крім того, природа відіграє важливу роль у моїх фотографіях. На початку цього року мене вибрали одним із 25 художників Adobe Photoshop до 25 років і для роботи, яку я створив до 25 - річчя Photoshop; Я намагався створити симбіоз між людиною та природою. Музика та такі почуття, як меланхолія чи жага, теж впливають на мою роботу. Іноді є місця та люди, які підказують мені зробити певні фотографії. Це не завжди про великі, фантастичні історії. Для мене кожна історія варта того, щоб її розповісти.

Більшість Ваших Робіт, Здається, Мають Лише М’яке, Дуже Розсіяне Освітлення, Яке Ви Зазвичай Бачите В Похмурі Дні. Як, На Вашу Думку, Освітлення Впливає На Зображення, Які Ви Створюєте?

Мехран: Я віддаю перевагу фотографувати ввечері або рано вранці. Особисто мені більше подобається розсіюване світло, оскільки я можу створювати більш атмосферні фотографії, використовуючи його, ви можете побачити в «чекаю мого щасливого кінця». Це єдиний спосіб перевести глядача в той настрій, який був у мене під час зйомки, і показати їм світ моїми очима. Але, звичайно, це не означає, що я взагалі не фотографую, коли сонячно. Це завжди залежить від почуттів, які я хочу передати фотографії.

Художники Та Фотографи Часто Намагаються Творчо Виразити Себе Через Свою Роботу; Тож Що Ти Відчуваєш, Що Намагаєшся Передати У Своїх Сценах? Ви Коли-небудь Оглядалися На Свою Роботу І Помічали Такі Тенденції, Як «блакитний Період» Пікассо Чи Його «трояндовий Період»?

З кожною фотографією, яку я роблю, я відкриваю частину себе. Я дійсно мрійлива людина. Я міг проводити години за годинами, просто сидячи в порожній кімнаті та міркуючи про речі, що не завжди добре. Окрім того, що я ділюся цими думками з іншими, я також можу виражати свої мрії та втілювати бажання в життя через своє мистецтво. Це свого роду самотерапія, яка дозволяє мені візуалізувати свій емоційний світ. Кожного разу, коли я переглядаю своє портфоліо, я помічаю, яку трансформацію зазнали мої фотографії за останні пару років. Були моменти, коли я робив дуже незрозумілі фотографії, як це можна побачити в «Холодному Бонді», але знов-таки були моменти, коли моя робота була відзначена більше жагою пригод і фантазій. Деякі просто грайливі або чуттєві. Вони відображають усі грані моєї особистості.

У Вашій Роботі, Як Правило, Дуже Мало Кольорів, Але Їх Ефективне Використання В Правильних Місцях. Що Ви Думаєте Про Кольори, Оскільки Вони Стосуються Емоцій, Які Можуть Відчувати Глядачі, Дивлячись На Сцену, І Як Вони Відтворюються В Сцені? Як Це Пов’язано З Вашим Творчим Баченням У Цілому?

Мехран: Я люблю грати з кольорами. Вони такі могутні. Одну й ту саму фотографію можна відчути багатьма різними способами, якщо просто змінити кольори. Особисто мені не подобається, що це дуже кольорово. Кольори не повинні відволікати глядача від реального мотиву. Я справді вважаю, що вони є найважливішим стилістичним прийомом, який дозволяє глядачеві відчути те саме, що відчуваю я, дивлячись на фото. Ось чому я рідко роблю чорно-білі фотографії.

Поговоріть З Нами Про Обладнання, Яке Ви Використовуєте. Ваша Робота Включає В Себе Photoshop, Так?

Мехран: Я фотографую на Canon 5D, але я також беру з собою свій перший дзеркальний фотоапарат, Canon 500d, тому що він також може знімати відео. Здебільшого, особливо у вражаючих місцях, я використовую 40-міліметровий об’єктив Canon у своїй камері. Під час зйомки портретів я використовую 50 мм 1.8 або 85 мм 1.8, які нещодавно придбав. Для автопортретів я використовую пульт дистанційного керування з простою підставкою для штатива. І так, Photoshop є важливим інструментом для мене, щоб отримати найкраще від своїх фотографій. Завдяки цьому я можу покращити багато речей, наприклад експозицію чи кольори. Наприклад, мій твір Photoshop 25 Under 25, який я придумав для Photoshop цього року, я любив грати з кольорами в ньому, особливо із зеленими відтінками. Я трохи поекспериментував із кривими, щоб посилити контрасти.

К Ви Бачите Прогрес Вашої Роботи Протягом Наступного Року?

Мехран: Я запланував багато речей на наступний рік, речей, які спонукатимуть мене рости як художника. Як я поділився, кольори справді мають великий вплив на атмосферу фотографії. Тому я планую кольорову гаму та світлу серію. Крім того, я познайомився з багатьма чудовими художниками за останній рік, відколи мене обрали одним із 25 художників до 25 років Photoshop. Ми все ще підтримуємо зв’язок, і я сподіваюся, що влітку буде можливість зустрітися з кимось із них і попрацювати разом.