Фотограф Георгій Мейєр: лібідо, мортідор та ідеальна жінка

Одягання моделей у світло і тінь - це не лише художній прийом, який використовують фотографи для краси, але й спосіб вираження суперечливих образів ідеальної жінки, лібідо і мортідо, протилежностей, які співіснують у людській свідомості.
Георгій Майєр - фотограф і дизайнер з Нижнього Тагілу, член Спілки фотохудожників Росії. Основний напрямок його творчості - студійні портрети та ню в стилі класичної фешн-фотографії минулого століття. Серед його улюблених фотографів - Хорст П. Хорст, Франтішек Дольчикол і Грегорі Колберт.
Майєр працює одночасно над комерційними, художніми та концептуальними арт-проектами, а його стиль характеризується використанням мінімальних засобів для вираження максимальної емоції. Фотографічна серія "Світло. Тінь. Ідеальна жінка" здобула перше місце серед професіоналів у портретній категорії на престижному міжнародному конкурсі Sony World Photography Awards у 2017 році. У цьому циклі фотограф виражає дуальність образу через взаємозв'язок між світлом і тінню, а саме поняття "ідеальна жінка" набуває суперечливого характеру. З одного боку, образ монументальний і сповнений життя, з іншого - оголений і вразливий.
Подібний прийом зі світлом і тінню Майєр використовує у своєму проекті "Лібідо і мортідо". Це два види психічної енергії, які супроводжують людину з моменту народження. Лібідо - це прагнення до творчості та мистецтва, бажання жити. Мортідо - прагнення до смерті, або прагнення до нескінченного життя поза тілом. Проте лібідо і мортідо пронизують одне одного як діалектична опозиція, а не конфліктна боротьба. Жіноча постать на фотографії є символом, що відображає людську свідомість на межі між поняттями творення і руйнування (лібідо і мортідо).

Світ. Тень. Совершенная женщина

Лібідо і мортидо